Köpa hus?

Ägaren till huset vi bor i sa uttryckligen att han var trött på huset och vill sälja de. Nu är det ju så att vi inte vill köpa det. Så då återstår 2 alternativ. Eller egentligen finns det fler, men jag vill inte flytta hem till mamma.. ;-)

1. In på Helsingborgshems hemsida och leta efter en lägenhet.
2. Ut på Hemnet och hitta ett annat hus. Att köpa.

vi har VERKLIGEN inga planer på att flytta till lägenhet. Så det blev hemnet och vi hittade ett hus vi båda tyckte verkade bra.

http://www.hemnet.se/beskrivning/581366?r=3
Fint va? =)
Då återstår bara ett besök med banken för ett lånelöfte.

Tyvärr så innebär det att man måste flytta.. Och det är så TRÅKIGT. Fast vi börjar bli vana vid det. Vi har flyttat 3 gånger sen vi träffades, och jag har flyttat 7 gånger de senaste 5 åren. Haha, galet. Men, köper vi detta huset så ska vi väl förhoppningsvis inte flytta förens barnen är stora. Typ.

Tjüs!


Babyboom.

Då har ännu en kompis fått barn. Är dock jätteglad för hennes skull. En fin liten son fick hon igår. Grattis igen!


Dom säger att man inbillar sig att helt plötsligt ALLA får barn bara för att man själv försöker. Men det kan ju inte vara inbillning att 5-6 vänner har fått bebis sen i somras? Jag kan liksom bevisa det...!

Konstaterade att om jag blir gravid inom 1-2 mån så blir förmodligen bebisen född i december. De vill jag inte, vet hur det känns att fylla år så sent.. inte för att vi kommer sluta försöka för det. Men ändå. Sen konstaterade jag att jag inte kommer bli mamma i år. Risken är iaf väldig liten.. Då blev jag lite ledsen... Faktiskt. Men va ska man göra åt det.. Har vi tur så kommer jag iaf bli gravid i år. Det säger ju testerna på facebook att jag kommer bli, och kan man inte lita på dom så vet jag inte vem man kan lita på! ;-) Hahaha... Ironi. Jag hoppas ni förstod det.

Min älskade sambo berättade igår att han tyckte att det var dags att dra igenom huset med en storstädning.. Jaha, gör du så. Tydligen var det inte så han menade. På något sätt påstår han att 90% är min skit. Förstår INTE vad han menar. Menar han lådan med alla foto som ligger i vardagsrummet? Eller kameran med väska och alla sladdar som ligger utspridda? Eller menar han smyckena och kläderna som ligger lite  här och var? Nåja.. Kattleksakerna är faktiskt inte mina. Trots det så anser han att eftersom att katterna är mina så har jag någon form av ansvar över kattleksakerna också. Jag tycker att han är HELT ologisk... ;)

Ja, nu ska jag gå upp och sätta igång symaskinen. Ska sy en kattbädd och skicka upp till min bror som precis skaffat kissekatter.

Hoppas ni får en fantastisk helg, för det ska jag ha. Ledig tills på tisdag!! :D


Nehepp..

Han hittade inte så mycket.. Så det blev inte mycket denna gången heller. Men jag ska lämna blodprov den 25E!! Påminnelse tack? ;)

Har en telefontid till min läkare i början av feb, så då blir det väl till att höja dosen. Då får vi väl hoppas att det går bättre då..

Nu ska jag göra ve mig och åka till jobb. Avslutar med ännu en bit text från en låt av en av tidernas bästa band - Queen.



In these days of cool reflection
You come to me and everything seems alright
In these days of cold affections
You sit by me - and everything's fine

Just your smile can smooth my ride
These troubled days of cruel rejection
You come to me, soothe my troubled mind
This should be heaven for everyone




Dag 15 fick jag det till utan att titta i kalendern.

Sjukhuset i morron igen då. Så typiskt. Jobbat hela helgen, trött som ett ras. Brukar ju få ha sovmorgon då, men icke. 8.30 ska jag vara på sjukhuset.


Fick ett sms av sambon 13.30, då hade han kört hem från jobb för att han mådde dåligt. Stackars karl. Så jag fick åka och storhandla själv efter jobb. Hem, gjorde det enkelt för mig och lagade korv stroganoff, efter önskning från H.
Sen lutade jag mig mot en kudde på armstödet och blundade. Helt plötsligt var klockan 22! Så man kan väl kanske säga att jag har fått min sovmorgon nu? ;)

I morron eftermiddag ska jag hem till mor min och hjälpa henne med att klistra upp vävtapeter så hon blir klar med sitt sovrum. Ni vet hur män är "nu ska jag renovera sovrummet", så mammas gubbvän (pojkvän känns så konstigt att säga;)) rev väggen mellan de två rummen spackla och slipa väggarna, satte upp vävtejp på 1/3 av väggen, sen målade jag och mamma, sen blev de inte mer. Mamma har försökt pika med att köpa lim, för han säger att han ska. Men ja. Så vi gör de själva. Offrar min lediga dag för de, men va gör man inte för mor lilla mor. :)

Får väl ta med han, den stackars lille pågen.. Så får han ligga i mammas soffa o tycka synd om sig själv lite ;)

Jepp, men vi får väl hålla tummarna för att den lilla äggblåsan har växt sig stor och stark så han kan ge mig en BEBIS. ;-)


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

My soul is painted like the wings of butterflies
Fairy tales of yesterday will grow but never die
I can fly - my friends
I'll face it with a grin
I'm never giving in
I'll top the bill
I'll overkill
I have to find the will to carry on
The show must go on



Man lär sig av sina misstag...

Jag skrev ett jättelångt inlägg innan.. Någon som kan gissa vad som hände? Hmm.. Skulle publicera och *poff* BORTA. Blir så trött. Oftast brukar jag kopiera, skriva lite till, kopiera igen. Men de glömde jag. Ska försöka komma ihåg allt jag skrev innan..


Jag har som sagt varit hos gyn och gjort VUL idag. Jag kände mig rent ut sagt våldtagen.. En stav på typ 20 cm som dom trycker in (okej, den är ju iof inte så tjock. Men utan förspel liksom?) och kör runt med som om man va nån jävla vispskål. Jag hade faktiskt riktigt ont. Kändes som om hon tryckte in huvudet och bet mig i äggstockarna. Ja, jag vet. Mina liknelser är fantastiska.....
Eftersom att hon rotade och sen inte sa så mkt om det så gissar jag att det var tomt på ena sidan, men på andra var där en äggblåsa på 10 mm.  Vilket inte är så fantastisk bra för dom ska helst vara minst 16 mm. Men hon ville att jag skulle komma tillbaka på tisdag så skulle vi se om den hade blivit större.
Jag fick inga bannor om att jag inte lämnat blodprov, men hon tyckte dock att jag skulle försöka komma ihåg det denna gången.. Får sätta påminnelser överallt. Mobilen, iPoden, lappar i hela huset kanske?

Det tråkigaste tycker jag ändå e att eftersom allt var så fint förra gången och blåsorna var stora o fina och gynläkaren såg riktigt nöjd ut så tänkte man att "ja men då är det påväg åt rätt håll då! Då borde dom ju va bra denna gången också". Men icke.. Man får aldrig vara glad. Men det är bara till att hålla tummarna och peppa den lille stackaren till på tisdag.

Men när jag hade kommit hem så stod min man och skummade mjölk för att han skulle göra latte till oss. Och så hade han varit och köpt bullar, tomat och mozarella. Medans jag vilade efter frukosten innan jag skulle till jobb så gjorde han kyckling, sås och potatis som jag kunde ha med till jobb.. Har jag sagt att jag älskar honom?

Sen när jag kommer till jobb så ville en jobbarkompis prata med mig om en sak. Rent spontant tänkte man "va har jag nu gjort?". Så började hon "ja.. asså du får ju säga vad du själv tycker och så.. Det kanske är lite tidigt och jag hoppas inte du blir ledsen men vill du har vår babysitter? Den är nästan som ny för annars slänger vi den!" Awwww... Sötaste. :-) NÅN gång ska där väl komma något och allt vi skaffar nu slipper vi ju skaffa sen...


Så trots att dagen började lite lökigt så blev den ju bättre tack vare alla underbara människor jag har runt mig....












*kopiera, spara*


Dag 10

Jobbade 13.30-21.30 igår, hem, ner i sängen. Men eftersom att Henrik jobbar kväll denna veckan och kommer hem sent så kan jag aldrig somna innan jag vet att han är hemma. Sen hinner jag somna under tiden han går upp i trappan.. ;-) Men måste höra att han har kommit hem. Så jag somnade vid 00.30-tiden. Upp 5.30, jobba till 15.30.
Hem, åt, somnade. Haha... Sov i nästan 3 timmar. Jaja, är man trött så va ska man göra?

Jag är ledig i morron, skulle åka och träna men min kära tränarkompis har blivit sjuk. Kanske ändå bra eftersom att jag inte är helt frisk än.. Ganska hostig fortfarande.
Men i morron eftermiddag kommer mamma hit och lämnar Ricki plutten så ska jag ha honom till kvällen. Ska gå en lååååång runda med honom så får jag både frisk luft och lite träning. Ricki också.

Jag funderar på att köpa ägglossningstest, någon som har någon erfarenhet av sådana? Tell me!! Nu ska jag visserligen göra ultraljud på fredag där dom tittar på blåsorna som ska bli ägg, om det är stora nog att orsaka ägglossning eller ej. Men dom berättar inte om jag har ägglossning eller inte. De gör ju visserligen blodprovet jag ska lämna, men det tar ju tid innan man får svar på de.
Och på fredag måste jag skämmas för att jag glömde blodprovet förra gången... :-( Men herre gud, alla piller och dagar och tider... Jag blir knäpp. Jag är glad att jag oftast kommer ihåg när jag ska jobba eller inte ;-)






Ricki


10 dumma saker man ofta får höra när man försöker skaffa barn..

http://www.alltombarn.se/villhabarn/de-10-mest-irriterande-sakerna-folk-sager-nar-man-forsoker-skaffa-barn-1.28267

SÅ sant så. Den va bra!


Dag 9

Sista dagen med Pergotime idag. På fredag ska jag göra VUL. Ringde precis gyn men dom har lunchstängt. Typiskt.
Då börjar snart den "schmalagda kärleken", varannan dag i en vecka. Krystat? Eh, ja.. Förra gången gick det bra, men första gången va de inte kul alls.. Inte ens lite. Det är ju tur att man tycker om varandra i allafall!

Har varit sjuk nu i över en vecka.. Började med feber o halsont. Nu är det bara host, nysningar, snörvel och att rösten försvinner ibland.. Kanske skönt för min omgivning iof. ;-)

Vi var utanför Ekeby igår och köpte 3 m2, riktigt skönt och veta att man har ved hemma som räcker fram till sommaren. Eftersom att vi är ganska beroende av den. Pelletspannan håller huset ifrån fryspunkten, värmen kommer från elden i kaminen. Typ. Tur man inte äger huset, då hade jag sålt det. ;-)

Min illa Ofelia. Mysigaste flickan :-)


Dag 5 dårå. :-)

Ja, då är vi redan en bit in på försök nr 3. Fick tag i dom på gyn och jag bestämde tillsammans med barnmorskan jag pratade med att eftersom att det är dag 5 och jag har fått mens av mig själv, så skulle jag börja äta ÄL-tabletterna. (Har du problem med förkorningarna så finns förklaringar här.) Eftersom att jag har haft mens av mig själv så har jag ju med ganska stor sannolikhet haft ÄL också. Vilket också är en väldigt bra nyhet. :-)
Därför är vi redan inne på dag 5. Vilket är en trevlig nyhet. "Bara" 25-30 dagar kvar till nästa BIM. :P

Jag kommer ta ett gravtest i morron ändå. Just bara för att. Barnmorskan frågade mig "och du är säker på att du inte är gravid?" Tja well... Njae? Jag tror inte de. Så jag gör ett test i morron, mest kanske bara för att bevisa för mig själv. För jag trodde verkligen det hade tagit denna gången.

Jag var på bra humör när jag åkte hem, äntligen en fredag som faktiskt innebär att jag är ledig resten av veckan. Det händer ju bara varannan vecka. Men på något sätt så känns det som om man uppskattar sin ledighet mer när man jobbar som jag gör...
I alla fall.. När jag kom hem så hade min älskade, fina, söta, duktiga man dammsugat hela huset och maten stod klar.. Har jag sagt att han är bäst?

En bra fredag helt enkelt. :-)


Dag 33

Har försökt få tag i gyn halva dan. "Vi har för tillfället ovanligt långa telefonköer, prova att ringa igen senare." Orka. Jag behöver ju prata nu.
Får jag inte tag i dom i morgon så tänker jag börja äta pergotime ändå. Min kropp. Och eftersom att jag uppenbarligen hade ägglossning denna gången så borde jag få det nästa gång också. Så, bära eller brista.

Nu när jag har börjat skriva denna bloggen och ge ut dem till de "utvalda" så inser jag vilka fina människor jag har runt mig.. Känns otroligt skönt att veta.. Både jobb och "privat", vänner och bekanta. Folk som går att prata med, folk som förstår, eller som försöker förstå. Jag hoppas ni vet hur mycket ni betyder för mig och jag hoppas verkligen jag kan ge tillbaka minst lika mycket som jag får av er.

Och jag älskar min sambo över allt annat. För att han försöker, och för att han är den han är helt enkelt. Oslagbar.


Förtydligande.

När jag skrev att det är information som kan hamna i "fel händer" så menade jag inte att det är något som kan användas emot mig eller något sådant.
Det är mest det att jag har en arbetsplats med väldigt många arbetskamrater, och dom jag vill ska veta om detta, vet redan. Hade alla vetat så hade man ständigt få höra "hur går det? Blir det någon bebis?" osv. (Vilket redan har skett litegrann) och tillslut är det inte roligt att säga "nej, vi misslyckades denna gången också, nej jag vet inte hur det går denna månaden vi har precis börjat om" när man redan är full av alla tablett-hormoner och är allmänt ledsen för alla nyinkomna bakslag. Då orkar man inte dra alla historier igen.
Dels för att vissa har helt enkelt inte med saken att göra. Jag har valt ut dem jag tycker att jag kan prata med och de jag kan lita på. Resten har hittat hit från FL och vet ändå inte vem jag är privat och kanske tycker det är skönt att veta att de inte är ensamma i sin situation. Precis av samma anledning som jag läser deras bloggar.
Dels för att slippa dra samma historia flera gånger för vännerna som man gärna vill prata med. Har dom läst här så vet dom redan vad som hänt eller snarare, inte hänt.
Lite är också för att jag anser att när min sambo tycker att hans familj ska få veta så berättar han det själv. Jag tycker det är lite tråkigt att inte få berätta för dem att vi försöker, men han har inte riktigt dethär "intima" förtroendet med sina föräldrar eller vad man ska säga.. Den enda som vet på den sidan är hans brors tjej som är mer än en ingift släkting för mig. :-) 

Ville gärna förklara mig.


Dag 32

Ja, det är väl lika bra att ge sig. Vaknar i morse, känner att det är dags att gå på toaletten. Det enda som kommer ut är rent blod, är det inte mens så pissade jag nog ut min lever. Så, man får väl "ge" sig.. Tänker ändå ta ett test på lördag. För att visa för mig själv. "Serdu, INGEN bebis!"
Mensvärken var mensvärk, och inget annat.
Men! OM jag nu har fått mens av mig själv (kors i taket) så måste väl det betyda att jag har haft ägglossning? Det är ju positivt.
Då kommer såklart massa andra följdtankar.. Behöver jag äta pergotime för att få ägglossning mensdag 5? Eftersom att jag inte lär få veta det innan dag 5, måste jag vänta en månad på att jag "kanske" får mens av mig själv nästa gång?
Åhhhh vad jag hatar detta.... Ringde gyn, av någon anledning har dom inte telefontid idag. Suck..

Det som oroar mig mest är väl egentligen för att jag själv har klantat mig, glömde att jag skulle åka och lämna blodprov. Det var dagen innan nyårsafton, man skulle fixa klart kläder och jag jobbade till 15.30. Stod i affären och kom på mig själv och började svära. Jag var så otroligt arg.

Är väldigt arg på mig själv för mkt. När vi började med detta så sa läkaren till mig att om jag bara gick ner 5 kg så kunde det ha stor inverkan på alltihopa. Går kanske lättare att bli gravid. Och vad har hänt sen dess? Inte något. Jag svullar och svullar. Tror dock inte jag har gått upp något sen dess, men bara 5 kg ner. För bebis skull. Jag blir arg. Arg på mig själv. 5 kg, bara precis stäng foderluckan. Man måste inte tugga hela tiden. Ändå gör jag det. Svaga människa.
Jag kanske inte vill ha bebis? 5 kg ner borde väl inte vara så svårt. Men, ändå sitter jag här. Tjockare än någonsin.

Nog med självömkan. Ska fixa hemmet lite innan jobbet.

/M


Bloggens mening

Denna bloggen har jag startat för min egen skull.
För att JAG ska få skriva av mig. För att JAG ska få berätta vad jag känner.
Jag kommer gnälla, klaga och tycka synd om mig själv. Och jag kommer att njuta av det. Eftersom att denna bloggen handlar om MIG och MIN resa. Jag kommer kalla min sambo för H eftersom att jag vill behålla denna bloggen anonym, då det lätt blir för mycket information som lätt hamnar i fel händer.
Och visst, H ingår också i resan. Men han förstår inte på samma sätt. Det är trots allt JAG som äter alla hormoner, det är JAG som får gå på VUL (vaginalt ultraljud), det är JAG som får lämna blodprover, det är JAG som får ont i mage och bröst. Visst, hade jag verkligen velat så hade han följt med på dessa oändliga sjukhusbesök, men vad tjänar det till? Man går dit, väntar, blir undersökt, får lite info, åker hem. Allt är över på knappa 15 min, ska han ta ledigt en timme från jobb för det? Nej, finns ingen anledning. Jag älskar honom och jag vet att han alltid kommer finnas vid min sida. Men fram tills vårt barn är fött så är det faktiskt JAG och MIN kropp som får jobba.

Jag kan börja med lite info, om det nu finns någon som tänker läsa. Jag har något som kallas för PCO. Mer info går att läsa här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pco
Kortfattat så innebär det att jag behöver lite hjälp på traven för att kunna bli gravid.

Då jag äter både tabletter för att få mens och för att få ägglossning så är min menscykel indelad i 35 dagar. I regel har jag mens dag 1-7, dag 12 åker jag till sjukhuset för att göra ett VUL och titta på äggblåsorna, är då äggblåsorna bra så är det befruktning som sker dag 13-19. (Jepp, vi har schemalagda samlag, sexigt va?) Sen dag 25 åker jag och lämnar blodprov för att titta efter "ägglossningshormonet" sen dag 35 är det antingen mens eller bebis. I mitt fall har det varit inget av det. Då börjar räkning om på nytt. Jag tar hormoner i 10 dagar för mens, när mensen kommer är vi på dag 1. Osv..

Just nu befinner jag mig på dag 31. Alltså 4 dagar kvar till BIM (Beräknad Icke Mens = gravid eller mens)
Enligt gravtesterna så kan man ta testet upp till 3-4 dagar innan BIM, men jag kunde inte hålla mig så jag gjorde ett igår, 5 dagar "förtidigt" och det visade negativt. Ledsen, ja såklart. MEN, hoppet är ju det sista som överger. Det var ju faktiskt för tidigt, det hade nästan varit konstigt om det var positivt. Jag ska ta ett nytt test på lördag. Jag mår illa vid tanken. Tänk om det är negativt? Tänk om det är positivt? Va gör jag??

Har haft blödning nu i två dagar, lite konstigt med tanke på att jag normalt sätt behöver äta tabletter i 10 daga för att få mens. Skulle det nu vara mens så är den dessutom en vecka för tidig. Har forskat lite om detta på nätet, då det inte kan räknas som mens eftersom att det är en väldigt liten blödning, men dock.
Hittade något som kallas för Nidblödning, såhär står det på Wikipedia:


"Nidblödning
eller Nidationsblödning är en kort mensliknande blödning som sker när embryot fäster till endometrium, d v s när ägget fäster sig i livmodern. Alla får dock inte en nidblödning när detta händer. Blödningen brukar komma cirka 7-14 dagar efter ägglossningen och mängden blod kan variera."

Åter igen är hoppet det sista som överger... You never know. Jag har också lärt mig att många gravsymptom är likadana som innan mens. Vilket jag har nu, men det kan lika gärna vara att min kropp har fattat hur man gör när man mensar själv, så att den kommer utan att jag behöver äta massa tabletter. Well, det återstår att se på lördag.
Det är nog allt jag har att skriva just nu.

/M