Begagnat FTW!

Fick ett sms av en arbetskamrat "Ställer en påse med saker till bebisen vid ditt skåp, ta vad du vill ha o släng resten". Ja hamster som man e så håller jag nu på att tvätta allt och ska spara. ;-) Kanon bra ju! En ursött påslakanset med kudde, en handduk med "hätta", ett jättefint spjälskydd och en massa tvättlappar/kräkdukar. Där  sparade vi en massa hundralappar! :-)

Och till jul när vi ska till Gotland så får vi förmodligen med oss en spjälvsäng hem därifrån som alla barnen i familjen har haft. Henrik och hans syskon, samt syskonbarnen. Så den trenden får vi väl fortsätta med. :-) (Och där sparade vi någon hundralapp till!)
Vilket gör att vi kan spara pengarna till de två enda nya sakerna vi tänker köpa, babyskydd och en babybay.



Vi har diskuterat alternativen att dra in spjälsängen i sovrummet, men då kan vi inte lägga bebisen att sova på dagen och stänga dörren så inte katterna kommer in. Eftersom att bebisens rum är det enda rum som dom inte har haft tillgångtill någonsin. Vårt sovrum är även kissarnas. Därför är det bra om spjälsängen står kvar inne på bebisrummet så vi inte behöver vara oroliga för att katterna går in o lägger sig på bebisen när vi inte ser.

Där är även så man kan sätta hjul och gavelrind så de blir som en liten spjälsäng man kan ha med sig ut därifrån.
Plus att vi inte behöver oroa oss för att Henrik ska mosa eller slå barnet (i sömnen givetvis.. Han har nästan brutit mitt näsben en gång...) plus att vi inte behöver jaga kissarna ur sängen eftersom att de brukar sova med oss.

Tyvärr så de enda vi hittar på blocket som vi vill ha är i stockholm och uppåt typ.. och då kostar de lika mkt att åka dit o köpa en begagnad som att köpa en ny..

Tiden känns såååå lång till jul ;-)


Kommentarer

Postat av: Lizette

Ville ha något liknande, men då fanns det inga alls på blocket och vi ville inte köpa en ny. :/ Men om/när ni hittat en så lånar vi den till nästa bebis (om det blir någon). :)

Postat av: Debbie

En väldigt fin säng.



Ett tips är att ha bebisen sovande i vagnen på dagen. Brukar vara bra att skilja på nattsömn och dagssömn genom att ha olika sovställen beroende på om det är natt eller dag. Det är ett sätt att hjälpa bebisen att hitta dygnsrytmen. Men det är ju inget måste...



Vår katt har tyvärr hoppat upp i Edvards säng några gånger så nu har vi stängt till sovrummet på natten. Det gjorde ont i hjärtat att höra Saffron krafsa på dörren på natten, men nu har hon också vant sig. På dagen sover Edvard i vagnen och då kan jag ta med den överallt och alltid ha koll på honom.



Jag vet att samsovning inte rekommenderas överallt men jag ville bara dela med mig av detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=o_1x5UNet_Q&feature=player_embedded


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback