Idag har bebis fått en taklampa.. :)

dsc02824 (MMS)

Idag har bebis fått en taklampa.. :)


Godkänd!!

Graviditetspenningen är nu officiellt GODKÄND av försäkringskassan.

För mig är det en stor sak då min tillit till FK nuförtiden är noll. Man får ju vara glad för det lilla!

Den 16:e december går jag hem. Den 17e dec ska jag ut med familjen och äta o fira min 25e födelsedag, julafton & att jag går hem från jobb! :D (Min mamma åker tillbaka till norge och jobbar den 19e...) Kvällen där ska vi på födelsefest för en kompis, den 18e ska jag träffa mina tjejer på middag o jukklappsleken sen den 21 åker vi till Gotland ♥
Där stannar vi i svärisarnas vård till den 27e.  Ska bli skönt och ha nästan en hel vecka tillsammans i lugn och ro på ett ställe det inte finns möjligheter att göra så mycket annat. ;D

Känner att de går bra nu.. Jag är nöjd. :-) Dock kunde tiden gått lite fortare. ;-)


IVFbaby




Har precis beställt en sånhär.. Bara för att! :-D



Kläder. Till barn.

"Tänk dig att du kommer in i en barnklädesbutik.

På en vägg hänger strumpor. Strumpor i alla färger och med massa olika mönster. Bruna med vita ränder, Rosa med gula stjärnor eller hjärtan, svarta med glittriga bilder – några med Spiderman, några med HelloKitty, Lila med Spiderman, blå med gröna traktorer, rosa med lila traktorer, mörkgröna med gulliga hästar på, blå med Bamse, rosa med Bamse, svarta med Nallemaja, röda med Nallemaja… I en låda bredvid ligger olika sjupack några har hela regnbågen representerad, några pack har olika jordfärger, några olika pasteller, några olika blå toner och några olika röda…
Ja, precis alla de strumpor du är van vid att se i butikerna plus lika många till i både dämpade och/eller färgglada kombinationer.
Du plockar till dig av de du tycker är snygga och går vidare.

Nästa vägg är fylld av byxor. Plyschbyxorna och mjukisbyxorna hänger på varsin lång rad i alla färger, Hela regnbågen är representerad från; lila till rött i ordning. Du ser snabbt var den färg du är ute efter hänger och plockar med dig de byxor du vill ha.

Bredvid hänger jeansen. Slimmade jeans finns i ena änden med bland annat Star Wars, Hello Kitty, döskallar, hästar eller med kristallapplikationer i olika möster och färger.
Några har inga tryck alls, några av dessa har kanske rosa, blå, eller vanliga “guldiga” sömmar eller är sydda av grön, röd eller rosa denim. Några har bootcut och några hängslen. Några har båda delar. Inga par är så lågt skurna att de åker ner när barnet försöker leka.
I andra änden hänger mer baggy jeans. Med samma urval av mönster och detaljer som de slimmade men avpassade för en bredare kroppsform.
Du vet ditt barns kroppsform, så du plockar åt dig rätt modell i något snyggt mönster och går vidare.

På ett antal ställningar på golvet finns tröjor av alla de sorter hängande. En ställning är märkt “basic” och har långärmade och kortärmade t-shirts utan tryck eller detaljer.
Och bredvid den en eller flera ställningar med olika tryck och detaljer i olika färgställning på olika bakgrundsfärg. Ja, ungefär som med strumporna och byxorna.
Nästa ställning är märkt “tunikor”, en skjortor, en annan “klänningar”, en med kjolar, en med shorts… Några är märkta med “slim fit” några med “baggy”.

Alla ställningar har inte samma urval av färger och färgkombinationer men självklart ett lika brett urval.
Du hittar en rosa och en svart BlixtenMcQueentröja och en rosa och en svart Tingelingtröja och köper alla fyra.
Storleken skiljer inte mellan rosa och blå utan du kan ta precis den storlek ditt barn har utan att bekymra dig för att det ska sitta för trångt, glipa i midjan eller fladdra runt på barnets kropp.

Sedan plockar du på dig en rosa klänning, en röd BlixtenMcQueenkjol, och en lila StarWarstunika och känner dig ganska nöjd för idag. Du stannar kanske till på accessoaravdelningen för att köpa ett grönt glittrigt diadem och en grön glittrig matchande slips eller så låter du bli det. Det är ju inte som att du blir tvingad att köpa diademet bara för att du vill ha slipsen, eller tvärtom…

Att avskaffa könsindelningen av kläder betyder inte att det blir svårare för någon att hitta de kläder man vill köpa. Svårare att välja, kanske. Svårare att begränsa barnen, ja, troligen, men svårare att hitta kläder? Oh nej!
Istället för att gå till “tjejavdelningen” och leta efter en specifik rosa klänning bland allt rosa så går du till till klänningshyllan och hittar enkelt de som är rosa. Ja, om du inte är färgblind, då…
Och vill du ha ett par svarta byxor så går du till byxavdelningen och letar upp ett par i rätt modell.

Att avskaffa könsindelningen av kläder betyder inte att vilja ta bort allt rosa och blått och byta ut det mot typ brunt och orange. Utan att erbjuda alla barn alla färger och göra alla olika seriefigurer och mönster tillgängliga för alla barn.

Att avskaffa könsindelningen av kläder betyder inte att vilja ta bort alla rosa prinsessor och svarta riddare utan att komplettera med svarta prinsessor och rosa riddare – och låta barnen, oavsett om de är utrustade med snippa eller snopp, själva välja om de vill vara rosa prinsessa, rosa riddare, svart riddare eller svart prinsessa. Eller svartrosa riddarprinsessa eller rosasvart prinsessriddare för den delen.

Är du fortfarande emot att avskaffa könsindelningen av kläder, för att du inte förstått vad det går ut på, så läs igen.
Är du fortfarande emot att avskaffa könsindelningen av kläder, för att du bara inte vill ge alla barn samma möjligheter och förutsättningar, så kan du gå och dra nåt gammalt över dig."


Tagen från en TS på familjeliv.


Kvalitétetstest.

Kasper kollar så allt fungerar som de ska. :-)




Sockerbelastning nr 2

Upp till BM och fick ett glas med sockerlösning.. Som inte var kall. *klökas* Denna gången var det RIKTIGT äckligt. Förra gången gick de ok. Min BM har dock LOVAT att den ska vara riktigt kall nästa gång.. Och så ska jag köpa med en låda med citroner.. Haha.

2 timmar senare så blev de stick i fingret och.. Jag hade 9,2. Bättre än förra gången, kanon tyckte ju jag! Men nej, de va ju inte SÅ bra så det innebär att jag får göra en ny sockerbelastning om 2 veckor... Suck. Blir ingen julmust, pepparkakor eller godis för mig i år. :(
Sen vidare till HB som först låg på 98, sen nästa prov, 111. Alltså, inte godkänt. Så nu får jag äta spenat i två veckor så jag får godkänt nästa gång..

Men vi mätte o lyssna, bebis hjärta bankar på fint, den är en livlig liten sak som sprätter runt där inne kan jag lova!
Magen har växt från 25-29 cm på 4 veckor. Enligt "kurvan" så ligger vi i överkant, men hon trodde de berodde på att bebisen ligger långt upp så verkar de större när man mäter..

För övrigt mår jag bra. Är väldigt trött i ryggen och har ont i blygdbenen som mest. Har nog "vant" mig vid att ha ont för de jag tycker är jobbigast för tillfället är halsbrännan.. Kan knappt äta något, får ont i magen, mår illa och rapar som ett svin och hickar hela tiden. Kvinnlig man känner sig.
Tur man har en man som älskade en INNAN man blev gravid iaf ;) Haha..

Vi har köpt biljetter till Gotland, vi ska ju fira jul där i år. (Blir även att jag firar min 25e födelsedag där :))
Såklart är det en flexi biljett så skulle något hända, vi har ju både väder och bebis att tänka på, så kan vi boka om eller boka av.
Skulle de bli snöstorm så känns det inte så kul att ha en båt att passa.. OCH skulle bebis få för sig att komma tidigare så är det inte så kul att ha en båt att passa. Alltså två av moder naturs under som kan ändra våra planer. :-)
Vi har även bestämt att BB-väskan får följa med till Gotland. Ännu en gång, människan spår o Gud rår som dom brukar säga. Då jag själv föddes för tidigt och jag har några runt mig som också fått tidigt så vet man att det är ingen man bestämmer själv helt enkelt. :-)

Nu ska jag lägga mig ner lite för bebis trycker mot revbenet så jag kan bara sitta upp korta stunder. Sen måste jag ligga ner, stå upp eller typ halvligga bak. ;-)

Puss o kram!


Julmarknad.

Har varit på en mysig runda i Råå för julmarknaden. :-)

Vi gick även inom Fjärilen & Grodan som är en nyöppnad barnklädesbutik. Mysig butik och fina saker. Henriks fd. arbetskamrat som öppnat det. :-D
Köpte en tjock tröja som vi kan ha på bebis eftersom de e kallt när den kommer. Köpte även en liten "snuttis" med Tummen-motiv. Love Tummen, den e så söt. ;-)


Här kan man gå in och gilla Fjärilen & Grodan på facebook. Tycker även du ska ta dig ner dit och titta på alla fina saker. =) 

http://www.facebook.com/pages/Fj%C3%A4rilen-Grodan/105465139556957


Bebisrummet.

Nu har vi målat och tapetserat färdigt.


Var på IKEA idag och skulle köpa ett skrivbord, så passade vi på att köpa en liten bokhylla som ska vi bestämt till bebisrummet. Så nu är den också inne och fylld med mina gamla älskade böcker samt lite småsaker jag haft till mina kusinbarn när de varit här. Köpte en sån liten korg också att lägga nallarna i.

Nu ska vi bara ha allt annat också, hehe.. Men de får vänta tills i Januari. Skötbordet kommer vi köpa när vi hittar ett på blocket som vi vill ha. Eftersom att vi inte har hittat nått än så får man ta tillfälle när de kommer.. Spjälsängen e ju på Gotland så den tar vi med oss hem därifrån. Men nu är det "jobbiga" klart iaf och vi har fått lite ordning på resten av vårt hem också.

Om 4 veckor går jag hem från jobb, sen är det jul veckan efter och då åker vi till svärisarna på Gotland och firar min födelsedag och jul, sen hem och då är det nyår, sen är vi redan framme i januari! Då får man nästan vara beredd på att bebis kan komma när som helst så det är skönt att de mesta e klart då. :-)




V 28!

Tjockis!

Börjar känna mig sådär tung nu.. Och då har jag ännu 12 veckor att växa på... Haha.. :S

Skräckblandad förtjusning tror jag det kallas? =)



Bebissaker!

Får väl erkänna att.. Nu är ju inte detta ens en bråkdel av vad som redan finns.. Jag skyller på att vi(jag) har haft gott om tid att samla på mig.. Och först nu erkänner Henrik att det egentligen är ganska smart eftersom att vi har ju möbler o småsaker kvar o skaffa och det kostar trots allt en slant. Men kläder och sånna saker är inget vi kommer behöva lägga pengar på... :-)




Skötbädd samt kläderna kommer från tradera, har sammanlagt kostat runt 100:-
(Mössan va jag ju BARA tvungen till.. Kallt när bebisen kommer ju.. Plus att den är sååå söt. haha)
Spjälsängsskyddet samt massa småhanddukar och ett påslakanset fick jag av en arbetskamrat.
Så har vi en babysitter jag fick av en arbetskamrat för typ två år sen.. ;-)
Ihhh jag vill ju börja använda NU! :D

Och idag är det exakt 3 månader tills plutten är beräknad! ♥


TENS?

Ni som har använt er av TENS, vad säger ni? Fungerade det bra och var hade ni mest ont?


Värt att köpa en egen eller ska man hyra?

Give me some info! =)

Finns nämligen en på Claes Ohlsson för 500:- medans man kan hyra en för 350:- i månaden.. O jag har tre månader kvar liksom..





Drama queen?

Ja, nu blev det ju så. Inte alls min mening, men men.


I morse var vi på föräldrakurs, fick titta på en söt förlossningsvideo och prata om smärtlindring och andra funderingar över förlossning. Jag sa som de va att den största "rädslan" jag har när de gäller förlossning e att dom ska klippa upp en.. Alltså klippa upp slidan för att man inte ska spricka.

Så berättade jag om den enda förlossningsupplevelsen jag haft. Det va nämligen så att i gymnasiet hade jag min praktik på Neonatalavdelningen (för tidigt födda o sjuka barn) och där drog en läkare in mig på en förlossning. På förlossningen så fick dom ta ut bebisen med sugklocka och där klippte dom upp henne och det blödde rätt mkt.. Vilket är en bild jag fortfarande har på näthinnan.. Haha
och nu.. Har alla i vår föräldragrupp den bilden på näthinnan. Mohaha.
Visst förstår jag att det är bättre att dom klipper upp ett snyggt snitt som de sen kan sy igen än att spricka.. Men ändå..... Aj..

Iaf, efter kursen så tänkte jag smyga in till min BM och bara precis fråga hur mkt mindre fosterrörelse det ska vara för att man ska bry sig och om de jag kände va normalt.. Typ. För de senaste ca 3 dagarna har jag inte känt sparkar utan mer bubblingar, som när man började känna bebisen. Nån liten spark ibland men inte de vanliga morgon o kvällspassen.
Hon sa att under graviditeten kan sparkarna ändra karaktär och ställen eftersom att de blir mindre plats, men att man inte ska känna mindre rörelse. Men ibland vilar sig bebisen men man ska ändå känna minst några sparkar på förmiddag och eftermiddagen.

Så BM bad mig att lägga mig ner så vi kunde lyssna på hjärtat. Vilket lät jättebra och givetvis så sparkade bebis rejält på "micen".
Men  hon sa att dom hade som policy att prata med förlossningen om sådana saker så hon skulle ringa dom sen återkomma till oss. Vi hann knappt ut till bilen så ringde hon och sa att de ville att vi skulle komma upp på förlossningen så de fick titta på mig.. Jahapp.

Uppe på förlossningen så fick jag ligga med EKG runt magen och titta på bebisens hjärtslag och var gång jag kände att den rörde sig eller sparka så fick jag trycka på en knapp. Så låg jag en halvtimme och pulsen pendlade mellan 120-160 hela tiden, vilket är jättebra. Ett par gånger rörde den sig så mkt så den flytta sig från mätaren.. haha.

Barnmorskan kom och tittade och sa att allt såg jättefint ut och att "det var en liten busig en.." sen skulle hon skulle lämna lappen till en läkare som skulle "godkänna". Så vi klädde på oss och väntade, sen kommer en läkare rullandes med en ultraljudsapparat.. Så de va bara till att klä av sig igen. ;-)

Hon mätte huvud, mage och lårben för att se så att den växer som den ska, sen mätte hon fostervattnet för att se så den får näring som den ska. Allt var givetvis perfekt, bebis är såååååå söt, växer o sprallar bra (När den känner för de :P) och väger uppskattningsvis runt 900 gr. :-)

Såhär i efterhand känns det överdrivet och jag kände mig som en nojjig hönsmamma. Men allt jag gjorde va faktiskt bara att fråga.. Haha. Hade nöjt mig med ett "ibland vilar de lite och man känner kanske inte lika bra när bebisen ligger och sparkar innåt".

MEN, jag är glad över att de tog mig på allvar och tog det säkra före det osäkra. Jag är glad, nöjd, har en fin bebis och känner mig väl omhändertagen.


Begagnat FTW!

Fick ett sms av en arbetskamrat "Ställer en påse med saker till bebisen vid ditt skåp, ta vad du vill ha o släng resten". Ja hamster som man e så håller jag nu på att tvätta allt och ska spara. ;-) Kanon bra ju! En ursött påslakanset med kudde, en handduk med "hätta", ett jättefint spjälskydd och en massa tvättlappar/kräkdukar. Där  sparade vi en massa hundralappar! :-)

Och till jul när vi ska till Gotland så får vi förmodligen med oss en spjälvsäng hem därifrån som alla barnen i familjen har haft. Henrik och hans syskon, samt syskonbarnen. Så den trenden får vi väl fortsätta med. :-) (Och där sparade vi någon hundralapp till!)
Vilket gör att vi kan spara pengarna till de två enda nya sakerna vi tänker köpa, babyskydd och en babybay.



Vi har diskuterat alternativen att dra in spjälsängen i sovrummet, men då kan vi inte lägga bebisen att sova på dagen och stänga dörren så inte katterna kommer in. Eftersom att bebisens rum är det enda rum som dom inte har haft tillgångtill någonsin. Vårt sovrum är även kissarnas. Därför är det bra om spjälsängen står kvar inne på bebisrummet så vi inte behöver vara oroliga för att katterna går in o lägger sig på bebisen när vi inte ser.

Där är även så man kan sätta hjul och gavelrind så de blir som en liten spjälsäng man kan ha med sig ut därifrån.
Plus att vi inte behöver oroa oss för att Henrik ska mosa eller slå barnet (i sömnen givetvis.. Han har nästan brutit mitt näsben en gång...) plus att vi inte behöver jaga kissarna ur sängen eftersom att de brukar sova med oss.

Tyvärr så de enda vi hittar på blocket som vi vill ha är i stockholm och uppåt typ.. och då kostar de lika mkt att åka dit o köpa en begagnad som att köpa en ny..

Tiden känns såååå lång till jul ;-)


V 26 :-)

ittade på magbilder jag tog för ca 2 veckor sen.. som jag har växt!! Chockad. Konstigt man känner sig helt slut.. Haha..



V 21                 V 24                       V 26


Hittade mitt sprutschema inför IVFen.. Gal...

dsc02709 (MMS)

Hittade mitt sprutschema inför IVFen.. Galet. :p


Tänkte samla alla barnskivor som kvällspos...

dsc02699 (MMS)

Tänkte samla alla barnskivor som kvällsposten har nu :)


Gratis bebisprylar!

dsc02693 (MMS)

Gratis bebisprylar! Tycker det känns som julafton var och varannan dag nu när man hämta babyboxarna. :) Förutom det som syns på bilden (förutom katten då som bara ville vara med ;)) så har jag fått massa erbjudande, tidningar, rabatter... Rabatter på blöjor hänger på kylen och bara väntar på att bli använda :D Vi har varit inne på försäkringskassans hemsida och tittat lite och pratat om hur vi ska dela upp föräldradagarna och så... Man behöver väl inte bestämma sig fören om ett tag väl? :s Vi har även varit inne på vår försäkringsbolags hemsida och tecknat en gravidförsäkring. Lika bra om bebisen skulle få för sig att titta ut lite för tidigt eller kanske inte må så bra när den kommer ut.. Eller om jag skulle bli dålig... Ja, de kändes rätt bra och vi bestämde oss för att ta den som täcker allt. You Never Know...