Ultraljud!

Lätt det bästa jag har gjort i hela mitt liv! Vilken fantastisk upplevelse. Känns på något sätt som om jag behövde dehär. Hitintills så har min graviditet bara varit en negativ upplevelse..
Fram till igår. Få se detta lilla liv leva rövare och göra barnmorskan irriterad. Se min kära sitta och va helt uppslukad i denna tv. Att sitta där tillsammans med honom och ha en positiv upplevelse. Inget vaginalt ultraljud som man känner sig våldtagen efter, inget äggplock man gråter dagar efter, ingen insättning som får en att gå på nålar i veckor efter.

Utan vi satt och tittade på vår bebis.. Vår lille vilde som redan gjorde allt för att jävlas. Mamma är så stolt! ;-)
Jag har aldrig i mitt liv sett en så fin profil, söt näsa, fantastiska händer och fötter, stark ryggrad. Till och med njurarna fick mig att häpna!

Ända sen igår har jag gått på moln och haft bilden i mitt huvud när bebis stampar på min blåsa. Så fint. :-)
Eftersom att den vägrade att visa oss sitt lilla hjärta i närbild så vi får komma tillbaka om två veckor och titta på bebis igen. Underbart! Det är så jag önskar att de inte får en ordentlig bild nästa gång heller.. Hehe.


Foglossningen blir lite värre för var gång jag jobbar känns de som. Att jag inte riktigt återhämtar mig från arbetspassen. Men jag kör på fram tills jag inte kan ta mig upp från trappan längre, sen får det vara.. Men nu kikar jag bra upp på bokhyllan där en inramad bild på vårt lilla hjärta sitter, sen försvinner allt annat.. Om exakt 5 månader är det meningen att vår familj ska utökas. Alltså har jag gått 4 fulla månader.

Vi har börjat en liten "insamling" här hemma där vi lägger pengar som ska gå till barnvagnen. Vi har bestämt oss för en Bugaboo Cameleon.  Här kan du se en infovideo om vagnen. :)
Jag har hittat en babyvintage butik som ligger på andra sidan rondellen här hemma. En tjej som driver en jättemysig butik i källaren med både nya och gamla saker. (Som hon själv sa så har hon valt att ha ett lågt pris på alla nya saker så hon är billigast i sverige på de nya produkter hon har valt att köpa hem)

Då dessa vagnar är ganska dyra så tänker vi köpa en begagnad. Dock från butiken då hon har restaurerat vagnarna och har förlossningsgaranti på allt. Dvs, skulle något hända så köper hon tillbaka allting. Nu förväntar jag mig inte att något ska hända, men det är skönt att veta ändå tycker jag. Dock kommer vi inte köpa vagn eller möbler fören slutet av året. Vi börjar med att måla o göra vid rummet. Snaaaart har H lyckats slita sig från sina saker och gjort sig av med lite, men framförallt organiserat allt och ställt de i garderoben eller i sitt nya skrivbord. Han verkar nöjd. :-)

Jag längtar så mycket till jul och allt som kommer därefter... :-)


Älskar min fina familj. Allihopa. MIN kärnfamilj som jag har valt. Och den fina svärfamiljen jag fick på köpet när jag träffa den finaste killen. <3




Så ser vagnen ut, vi har inte riktigt pratat om färg o så än.. :-)


Hej världen! Här är jag! En perfekt liten ...

dsc02495 (MMS)

Hej världen! Här är jag! En perfekt liten sak med rätt mått och alla armar och ben som dom ska. :D


Bebis hälsar godmorgon :)

dsc02414 (MMS)

Bebis hälsar godmorgon :)


Tack gode gud för Knut!

Såhär lät väl ungefär telefonsamtalet:

Jag: "Hej det är Maria."


Dr: "Hej. Dehär är dr Knut **** från barnmorskemottagningen. Jag har pratat med din barnmorska om sjukskrivning"

J: "Ja, okej."

Dr: "Ja, när gick din sjukskrivning ut?"

J: "Den gick ut i torsdags förra veckan. Träffade läkaren då för fortsatt sjukskrivning men han sa att jag var för ung och det var för tidigt i grav för foglossning så han ville inte sjukskriva mig. Jag har jobbat 100% nu och det går bara inte!"

Dr: "Vilken vecka är du i?"

J: "Vecka 17."

Dr: "Vad jobbar du med?"

J: "Jag är undersköterska och jobbar i demensvården"

Dr: "Du var sjukskriven 50%, hur går det?"

J: "Jo det fungerar än. Jag har ont när jag kommer hem men jag brukar hinna vila bort det till nästa dag"

Dr: "Har du sökt havandeskapspenning?"

J: "........ nej?"

Dr: "Nä... Det är nog lite tidigt.. Men jag sjukriver dig till 11 dec så skickar vi det till försäkringskassan så får vi hoppas dom godkänner det."

J: "Ja. Okej.. TACK så mycket för hjälpen!!!"



Ja jag vet inte vad jag ska säga... Tack för Knut! Han är min Gud! Hur kan det vara så olika på läkare och läkare??? Sjukt ju.. Tänk om där kommer en tjej och får avslag och inte är lika envis som synden som jag är? Så tragiskt..

Men jag är nöjd. Nu kan jag förhoppningsvis klara av att jobba så länge så möjligt. :-)