Råkade köpa en mössa till plutt. Bara för ...

dsc03105 (MMS)

Råkade köpa en mössa till plutt. Bara för att den va så söt. ;)


Huvudet fixerat!

Nu önskar jag dock att det var ett "bevis" på att det snart är dags (snart= inom ett par dagar, jag vet att den "snart" kommer ändåå.. :P)

Blodtrycket är normal, bebis hjärta bankar fint och hon tippade på att bebis kommer väga ca 4 kg om den ligger kvar till BF.
De säger ju att bebisen brukar följa vad föräldrarna vägde när dom föddes.. Jag vägde 2,8 och Henrik vägde 4,5 så då är väl 4 kg ungefär i mitten då.

Nu är jag verkligen färdig med att vara gravid. Är sjukt fed-up med att va gravid nu.. Gör inget annat än sover, äter o vilar. Och väntar på att Henrik ska komma hem från jobb, typ. Dock har jag många vänner som kommer o fikar med mig, vilket jag är jätteglad för.

Bebis bebis kom uuuut!


Haha!

dsc03079 (MMS)

Haha!


Nöden är uppfinningarnas moder.

Vi har ju velat fram o tillbaka 500 gånger hur vi ska lösa säng-situationen. Vi har ju fällt ner ena sänggavlen på spjälsängen för o ha den intill vår säng, men vår säng e ganska låg så spjälsängen kommer högra upp än vår säng. Och vi vill ju gärna ha bebis i sängen hos oss.. Men eftersom att JAG ser/känner (ja, Henrik sover ju....) hur lite han bryr sig om att jag, eller att nån av katterna ligger där så tänker jag inte ens riskera att ha en bebis där. Vet INGEN som sover hårdare (i alla ordets bemärkelser....) än honom.. Alltså är det bäst för alla om bebis ligger på min sida.


Har tittat på sånna "snuggelnest", men gillar inte dom för att där är kanter på båda sidorna. Jag vill ju ha bebis intill mig så man bara kan hänga ut brösten när de e dags för mat. ;-)

Så har folk kommit med förslag om att man kan rulla ihop filtar o lägga kuddar osv. men jag ser framför mig att allt bara glider iväg och ner på golvet. SÅ. Kom jag på att om man tar ett lakan till en 90-säng, syr upp ena kanten, stoppa den med innehåll sen bäddar ner den på tvären över huvudändan. GENI. Måste säga att jag är väldigt nöjd. ;-)





Julafton igen! :-)

Har haft finaste vännerna här idag. Ätit kladdkaka och snackat mkt skit.


För mig var det julafton, fick massa bebisprylar!!



Två pussel, en snuttefilt, en skramla, en speldosa, vagnleksak & en Min Första Tid-bok.

Perfekta saker för vi har inget av de sen innan! :-D

Känner mig så bortskämd med så generösa, omtänksamma o snälla vänner. ♥


Gipsavgjutning. :)

dsc03064 (MMS)

Gipsavgjutning. :)


V 36.

Alltså har jag nu gått hela 35 veckor. Det är galet. Bara 5 veckor kvar. Alltså, om 5 veckor (plus eller minus) så kommer jag ligga o trycka ut en liten människa..... Vår lilla människa.. Åh, nu vill jag ha den utanför magen! Visst, det är bäst att den får ligga kvar i magen o tjocka till sig de sista veckorna.. Men den får ändå väldigt gärna komma nu ;-)


Vi var hos BM i tisdags, mätte, kände o prata lite förlossning. Hon verkar nästan irriterad på oss för att vi inte har tusen frågor o funderingar kring förlossningen. Haha.
Jag o Henrik ligger på samma nivå där, jag vet ungefär hur jag vill ha det, Henrik vet ungefär hur jag vill ha det. O Henrik har inte så mkt åsikter om saken så är jag nöjd så är han nöjd. ;-)

Vi tycker inte det är lönt att förvänta oss något för ingen vet hur de kommer bli, vi vet vad det finns för smärtlindring och undrar vi något under tiden så utgår jag helt enkelt att där är folk som kommer kunna svara.
Varmt bad o massage är nummer 1.. Det får mig o slappna av bäst. Skulle jag behöva så vet jag att det finns lustgas, och skulle de va så jävligt så jag inte pallar så finns det ryggbedövning. Så vi löser nog de!

SF måttet ligger på 34 och jag har från start gått upp 9 kg, vilket min BM tyckte jag skulle va glad över för de va inte så farligt. ;) Får se till att dom försvinner sen bara..Gärna några kilo till :P
Längtar efter att kunna ligga ner och GÅ igen. Ja inte ligga ner och gå men.. Ja, du fattar.

HBt låg på 124 vilket förmodligen är det bästa HB jag haft under hela mitt liv, gravid eller ej.
Blodtrycket låg på 130/75 vilket är högre än jag brukar, men de sa hon att de brukar gå upp i slutet.

Vi har skrivit en BB-väskalapp. Känns lite tidigt att packa men skulle bebis få för sig o titta ut lite tidigare så är det bättre att ha allt på en lapp så man inte glömmer hälften. (Ja, jag erkänner, jag har en lapp-fettich)

För övrigt mår jag.. Ja jag vet inte va jag ska säga. Känner mig tung, har ofta ont i ryggen, sover knappt något, men ändå hela tiden, är ständigt svintrött. Men jag mår inte dåligt. Tror dock det är lätt att bli lite bitter när man känner sig som en blåval. Haha

Henrik e ju sötast i världen, han brukar ringa hem när han slutat. "Något du vill ha, ska jag åka o handla?" Har ett standarsvar: toblerone. Av någon anledning så är det typ de enda dom inte har på dom mackarna han har påvägen hem, men så vågar han nog inte komma hem utan något så han köper alltid nått annat choklad. Haha.. Sockertoppen.


Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt sen duscha. Sen har jag gjort mitt för idag. ;-)

Toodles!


Dagens MSN samtal..

Maria säger:
Hej =)
Henrik säger:
Hej
Maria säger:
Va gör du?
Henrik säger:
dricker te!
Maria säger:
Gör du?
Henrik säger:
nej, gör du?
Maria säger:
Nej?
men jag fråga va du gör o du svarar "dricker te", e du full eller?
Henrik säger:
nej
jag vill dricka te, sugen?
Maria säger:
Haha.. Visste..
Maria säger:
Hej =)
Henrik säger:
Hej
Maria säger:
Va gör du?
Henrik säger:
dricker te!
Maria säger:
Gör du?
Henrik säger:
nej, gör du?
Maria säger:
Nej?
men jag fråga va du gör o du svarar "dricker te", e du full eller?
Henrik säger:
nej
jag vill dricka te, sugen?
Maria säger:
Haha.. Visst..
Pratar med mannen som sitter i andra rummet.. Seriöst, är det konstigt jag har problem o fatta va han menar ibland??? ;-)


Sängen klar!

Då va sängen pimpad, bäddad och redo. Vi vill att bebis ska komma nuuuuu! :-)

Vi har målat den vit samt borrat nya hål så vi kunde fälla ner ena sidan. Den ska stå intill vår säng så vi kan ha bebis i egen säng om vi vill det.. Annars är det bara till att fälla upp den igen. :-)
Och eftersom att sängen är från 1977 så har den inte riktigt samma mått som dagens sängar och vi fick alltså skära av 5 cm av madrassen för att ens få ner den i sängen.. Jaja, a man gotta do what a man gotta do.
Vi blev nöjda till slut iaf!
Slänger även in en bild på mammas kisse som myser med bebismage. :-)


När tillochmed en 4-åring fattar grejjen..


TUL

Har varit på tillväxtultraljud pga. gravdiabetesen. Bebis är alldeles perfekt. (Som om jag inte visste det liksom..) ;-)


Har varit gravledig ca 3 veckor, trodde jag skulle vara rastlös och uttråkad, men icke. Kan dock ha o göra med min nya dygnsrytm. Lägger oss runt 23, somnar runt 00, vaknar allt mellan 3-5 pga. att det känns som om min kropp ska falla i bitar. Ont i magen, ont i höfter, ont i rygg, ont i armar.. Går upp, sitter/halvligger i soffan en timme, sen blir jag hungrig o äter, sen sitter jag vaken nån timme, sen blir jag trött o somnar och sover tills 12-13... ungefär så ser mitt liv ut just nu.. Haha.

Sen har jag väl en sak om dagen o göra.. Som jag vill göra bara för att inte sitta hela dagen. (Även om dagen innehåller många pauser.. ;))

I skrivandes stund står mannen och målar ärvegods-spjälsängen vit. Det är en spjälsäng som Henrik, hans syskon och syskonbarn legat i, nu är det snart dags för vår plutt att sussa där. :-)

vi har även varit och hämtat hem vagnen samt köpt bilbarnstol. Det blev en Maxi-cosi pebble med ISO-fix bas. Kommer bli kanon. Har varit runt på apotek o så och fixar smågrejjer också. IKEA o köpt madrass, bäddmadrass, madrasskydd och kudde. :-)

Nu är jag redo att få tillbaka min kropp! Och få ut bebis såklart.. Kom ut kom uuuut vi längtar efter dig! :)

Nu blir de lite bilder :D





Kasper kollar så att spjälsängen är ok och att bebis får plats..




Bilstolen.




Krokar man hänger på dörren. Har tittat på dom innan, nu bestämde jag mig för att de fick bli dom ;-)






En gullig handduk som va på rea.. ;-) Plus att den råkar passa perfekt till att ha på skötbädden :-D





Tjockismage V 35.